Welkom op de site van de Nijmeegse Orgelkring.


De Nijmeegse Orgelkring is in 1966 opgericht om de orgelcultuur in Nijmegen en omgeving te bevorderen. Daarbij staat het organiseren van zomerconcerten in de Stevenskerk te Nijmegen voorop, van juni tot september iedere dinsdagavond om 20.30 uur.

 

De Nijmeegse Orgelkring gaat op familiebezoek!

 

Stadsorganist Jetty Podt was vorig jaar 25 jaar met de Stevenskerk en het König-orgel verbonden. Ter gelegenheid van dit jubileum maakt zij een concerttournee langs König-orgels in Duitsland. Het onbetwiste hoogtepunt, en tevens sluitstuk van deze tournee die in 2013 begon, vormt het concert op 23 november a.s. op het Balthasar König-orgel in de Basilica in Steinfeld (Eifel).Steinfeld


Het orgel in Steinfeld is gebouwd door de vader van "onze" Christian Ludwig König. Er zijn dan ook vele overeenkomsten op te merken tussen de twee instrumenten. "Het voelt een beetje als familie" is de ervaring van Jetty Podt met de König-orgels waar zij eerder op speelde.

Zoals u weet is het Nijmeegse instrument het grootste en best bewaarde instrument van de familie König, maar het orgel in Steinfeld is eveneens van grote allure en werd reeds bespeeld door vele internationale beroemdheden. Reden genoeg om kennis te maken met dit iets oudere zusje.

De Nijmeegse Orgelkring gaat op familiebezoek en u kunt mee!

http://www.kloster-steinfeld.de

http://www.andreas-warler.de/koenig.html

Voor donateurs en belangstellenden van de NOK:
U reist op eigen gelegenheid naar Kall Steinfeld, er zijn te weinig aanmeldingen voor vervoer per bus.
Kall Steinfeld ligt op 190 Km afstand van Nijmegen, de reis per auto duurt ca. 2,5 uur.
Adres Kall L22 Hermann Josef Strasse

Het concert begint op zondag 23 november 2014 om 16 uur.
De toegang is gratis, er is een uitgangscollecte.
In Kall Steinfeld zijn voldoende horeca gelegenheden voor het diner.

 

Op de hoogte blijven:

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van de Nijmeegse Orgelkring? Geef dan uw naam en adres door. Klik hier. Vervolgens krijgt U alle informatie over onze concerten en activiteiten regelmatig per e-mail toegestuurd.