Zomerconcerten

Welkom op de site van de Nijmeegse Orgelkring.


De Nijmeegse Orgelkring is in 1966 opgericht om de orgelcultuur in Nijmegen en omgeving te bevorderen. Daarbij staat het organiseren van zomerconcerten in de Stevenskerk te Nijmegen voorop, van juni tot september iedere dinsdagavond om 20.30 uur.

 

Concert 9 september groot succes!

 

Hieronder enige reacties:

“Lang geleden dat ik zo genoten heb van een voorstelling. Prachtig hoe beeld en muziek elkaar aanvulden en in elkaar overgingen. Mooie repertoirekeus, goed gespeeld. Zo jammer dat dit maar één keer plaatsvindt. Ik zou zo nog een keer gaan. Hiermee kun je een enorm publiek bereiken voor orgelconcerten. Waarom hebben ze eigenlijk de synthesizer uitgevonden. Wat een rijkdom aan beeld en geluid. Ik ben er nog helemaal vol van. Bis bis!”

“Wat een fantastisch concert. Fascinerende beelden op en daardoor van het orgel, tezamen met een mooie keuze aan stukken, met accent op muziek van de laatste 100 jaar. Verbluffende improvisatie op Tankes thema "Birds..", perfect op de beelden aansluitende stukken van Welmers en Duruflé en toch ook een hit van JS Bach. Bij Max Regers Aus tiefer Not versterkten de beelden mijn emotie (tranen): ik had nooit gedacht dat me dat zou overkomen. Gisteravond dus. En geweldig dat de kerk zo vol was, ook met jonge mensen! Dat geeft zicht op een weg die we met levende muziek op kunnen/moeten(?)”

“Het was geweldig mooi. We hebben zo genoten. Het orgelspel was zo transparant, subtiel, in balans. En dan het lichtspel erbij. Een unieke ervaring. Heel veel dank en van harte proficiat!”

“Zeer indrukwekkend en intens. Prachtige muziek met dito beeld. Ik had iemand mee die orgelmuziek nog nooit zo beleefd had! En lekker druk: goede pr dat met orgel veel meer kan dan velen denken! Maar hoe moet dat nu met het orgel, waarvan alle pijpen naar beneden gestort zijn?”

“Magistraal, magisch expressief, demonische verleidingskunst met een giga spanningsboog op een bed van surrealisme....nou ja zeg, niet meer doen hoor...... Dit is tè mooi!!”

“Het was zeeeeeer indrukwekkend en gelukkig was er ook grote belangstelling. Hulde! Ik ben blij dat er bij kon zijn.”

“Laat ik voorop stellen dat ik van de prachtige orgelmuziek alleen maar genoten heb. Dus niets ten kwade over de organisten. Ik begrijp alleen niet waarom verborgen moest blijven wie wat speelt. (…) Dan wat gloWArp toevoegde aan de muziek. In eerste instantie is het indrukwekkend wat je met optellen en aftrekken van beelden kunt doen. Maar na vijf minuten kreeg ik de indruk dat ik het inmiddels wel wist. En voor mij ontbrak de verbinding tussen de gebrachte muziek en de beelden die ik zag, hoewel misschien beide indrukwekkend.(…)
Kortom, ik vond dat de beelden weinig toevoegden aan de muziek, en dat de techniek ernstig in gebreke bleef op een avondje vol technische hoogstandjes.”

 

Omroep Gelderland heeft op Youtube een impressie geplaatst. Klik hier

 

 Concert 1 juli 2014

Bach concert Léon Berben

concert21

concert24

concert22

 

concert23

concert25

 

concert26

 

Luisteraars beiaardconcert 24 juni 2014

publiek

 

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van de Nijmeegse Orgelkring? Geef dan uw naam en adres door. Klik hier. Vervolgens krijgt U alle informatie over onze concerten en activiteiten regelmatig per e-mail toegestuurd.